Forside Gå til hovedsite
 
Underleverandører skal samles
 

Underleverandørerne til vindmølleindustrien skal samles under ny storspiller. Investeringsselskabet Evo Energy A/S skaber et helt nyt selskab, Skykon A/S, der skal samle seks underleverandører under et selskab allerede i år.

Målet er at skabe et selskab med en kvart mia. kr. i bundlinjeplus. »De store producenter af vindmøller lægger et stigende pres på underleverandørerne om at agere mere globalt, så derfor har vi en ambition om at købe op blandt underleverandørerne og samle dem, så de forskellige selskabers styrker kan udnyttes,« siger Jesper Øhlenschlæger til Børsen. Han står i dag i spidsen for investeringsfonden Evo Energy A/S, der ejer fire danske underleverandører til vindindustrien, men disse

selskaber vil, sammen med to nye tilkøb, som han regner med afsluttes i år, blive lagt ind under Skykon A/S, der fremover vil være det varemærke, den samlede underleverandørvirk-somhed skal markedsføres under.

Ifølge Jesper Øhlenschlæger skal finansieringen foregå gennem lige dele indskud fra ejerne bag Evo Energy og lige dele banklån. Trods finanskrisen ser han i dag ingen problemer med at hente penge. »Vi taler om en industri med fyldte ordrebøger helt frem til 2012, så bankerne er også på udkig efter at gøre forretning.«

Evo Energy blev søsat i sommer med købet af to selskaber som start. Det var Welcon A/S og Dencam A/S med en samlet omsætning på ca. 750 mio. kr.

Ledelsen i Skykon bliver Jesper Øhlenschlæger som adm. direktør og Jens Risvig Pedersen, medstifter af Welcon A/S og Nordex AG som CTO. Bag Evo Energy fonden står Carsten og Jens Risvig Peder-sen med halvdelen af kapitalen.

 
 
Søg artikler: