Forside Gå til hovedsite
 
Erhvervslederpris til Maskinfabrikken PcP
 

Koncerndirektør John Nielsen og fabrikant Peder Fahrsen Pedersen fra A/S Maskinfabrikken PcP hædret med den Midtjyske Erhvervslederpris 2008. Prisen er indstiftet af Nordea.  

Vi hædrer John Nielsen og Peder Fahrsen Pedersen med prisen, fordi de går forrest i en virksomhed, der evner at tænke i nye utraditionelle baner og samtidig drive en sund virksomhed i vækst. Smedien i Nøvling er et skoleeksempel på en lille lokal virksomhed, som har formået at vokse til internationalt format takket være dygtige ledere og medarbejdere.

Sådan lød begrundelsen fra Nordeas områdedirektør Hans Henrik Okstrøm, der i sidste måned overrakte Den Midtjyske Erhvervslederpris til John Nielsen og Peder Fahrsen Pedersen.

Prisen består af et kunstværk skabt af en lokal glaskunstner og 20.000 kr. Traditionen tro blev beløbet straks givet videre. Dels til medarbejderne i A/S Maskinfabrikken PcP, repræsenteret af tillidsmand Kurt Jensen, dels til museet Den Gamle Smedie, repræsenteret ved Johannes Skibbild og Kaj Christensen.

Dynamisk smed
Historien om A/S Maskinfabrikken PcP er historien om en ung, dynamisk smed, Peder Chr. Pedersen, som i 1927 slår sig ned i Nøvling. Han etablerer sig med en esse og en ambolt for med hammer og ihærdig håndkraft at fremstille maskiner og redskaber til en støt voksende kundekreds.

Smedien i Nøvling bliver hurtigt anerkendt i området, og da Nøvling skole i 1955 skal have lavet fire gitterriste til sit indgangsparti, er det Peder Chr. Pedersen, man beder om at udføre arbejdet. Det bliver startskuddet på industrieventyret PcP.

I 1954 har Peder Chr. Pedersen ansat sønnen Peder Fahrsen Pedersen, og grundstenen til den moderne familieejede virksomhed PcP. er lagt.

I 1997 begynder virksomheden at forberede næste trin i generationsskiftet og i 2001 inddrager Peder Fahrsen Pedersen sønnen Christian Fahrsen Pedersen i ledelsen. I 2006 træder statsaut. revisor John Nielsen også ind i ledelsesgruppen som medejer og koncerndirektør for PF-gruppen.

International
I dag spreder A/S Maskinfabrikken PcP sine aktiviteter over store dele af verden med kontorer og agenturer. Fra Hong Kong og Singapore over Europa til USA, men virksomheden har stadig sit hovedsæde og teknologiske udvikling solidt plantet i den midtjyske muld.

»PcP har med deres moderne lederstil og evne til at tænke i såvel vækst som ansvar over for medarbejdere gennemført generationsskiftet på den mest professionelle måde. En stor mængde arbejdspladser i vores område er sikret i fremtiden, og vi er stolte af at give prisen til en så kompetent modtager«, sagde Hans Henrik Okstrøm, Nordea, ved overrækkelsen af prisen.

Blandt de tidligere modtagere af Den Midtjyske Erhvervslederpris findes virksomheder som Blücher Metal, Rationel Vinduer, Herning Folkeblad, Unimerco, Kvik Køkkenet, Herning Kongrescenter og Ikast Byggeindustri. I fjor løb K.K. Electronic med hæderen.

Nordeas områdedirektør Hans Henrik Okstrøm overrakte Den Midjyske Erhvervslederepris til John Nielsen (t.h.) og Peter Fahrsen Pedersen (t.v).
 
 
Søg artikler: