Forside Gå til hovedsite
 
Han vokser på jordvarme
 

Tom Johansen, Urhøj Smedje på Vestsjælland, har markedsført sig massivt med bl.a. egen husstandsomdelt avis på bl.a. salg og montering af jordvarmeanlæg.

Af Ole Andersen

Med egen 20-siders husstandsomdelt avis, der sidste efterår ramte store dele af Sjælland, har Tom Johansen, indehaver af Urhøj Smedje, ikke lagt skjul på, at han har markante ambitioner om at få sin ni år gamle vvs- og smedevirksomhed til at vokse. Foreløbig ser det ud til at gå efter planen, og at det store vækstområde for de 36 ansatte bliver installering af jordvarmeanlæg i boliger og måske især større byggerier og offentlige institutioner.

Alene i 2008 har Urhøj Smedje i Bjerge på Vestsjælland installeret og solgt over 100 jordvarmeanlæg.

Tom Johansen haer en baggrund som landbrugsmekaniker, og han startede sin egen enmandsbetjente virksomhed i 1999. Egentlig med henblik på at arbejde hjemme i sommerhalvåret og rejse rundt i verden med rygsæk om vinteren.

Denne plan holdt ikke.

Udover egen avis sidste efterår – en ny er på vej i foråret 2009 – som bl.a. overbeviste nye kunder om, at Urhøj magter større opgaver, er der skruet hårdt op for markedsføringen med deltagelse på en lang række messer og udstillinger.

Samtidig blev der sidste år ansat en sælger på fuld tid inden for virksomhedens spidskompetencer, vvs, blik og smedearbejde. En pæn del af omsætningen i Urhøj Smedje hentes bl.a. på stalde til landbruget.

Salgsarbejde
I år har det direkte salgsarbejde næsten udelukkende drejet sig om kontrakter med jordvarmeanlæg. Den største enkeltopgave i år har været installering af jordvarme på Ubberup Højskole ved Kalundborg. En skole med speciale i sundhed, trivsel og livskvalitet og som de seneste år er blevet kendt, fordi den har lagt faciliteter til tv-udsendelser om overvægtige mennesker, der ønsker at slippe af med overflødige kilo.

»Vi skrottede skolens oliekedler og har installeret jordvarme. Vi har gravet lige knap 6.000 meter slange ned derude. Ubberup Højskole er et godt eksempel på et kommende kundesegment af store energibrugere, der virkelig kan spare nogle penge.«

Jordvarme er det mest »eksplosive« område inden for vvs-branchen med installering af mellem 3.000-5.000 anlæg om året i øjeblikket. Et tal, der forventes at stige voldsomt de kommende år. I Sverige monteres der årligt mellem 100.000 til 150.000 anlæg om året.

Tom Johansen frygter imidlertid, at der herhjemme kan komme firmaer på markedet, som ikke ved tilstrækkeligt meget om jordvarme.

»Det vil ødelægge meget, hvis det sker, og der vil opstå en masse myter om kvaliteten af jordvarme. Det skete sidste gang, da jordvarme med Sverige som forbillede blomstrede op for 20 år siden. Men lige nu går udviklingen meget stærkt«.

Urhøj Smedje satser også på samarbejde med andre virksomheder i branchen med henblik på fælles projekter inden for jordvarme.

Samarbejde
Urhøj Smedje har indgået en samarbejdsaftale med det forbrugerejede NRGi, et af landets største energiselskaber, der bl.a. baserer sin forretning på at levere produkter og ydelser, der bidrager til energibesparelser.

»Planen er, at NRGi får 2-3 sælgere på Sjælland, Lolland og Falster, der skal sælge jordvarmeanlæg. Når de har solgt et anlæg, overtager vi handlen.«Læs mere på www.urhøj.dk

ole@ds-net.dk

 
 
Søg artikler: